Daglicht en ventilatie voor industriële gebouwen


Vogelperspectief op Otto Suhner AG daklichten
Vogelperspectief op Otto Suhner AG daklichten

Als u maximaal daglicht laat binnenvallen in een industriële gebouw, heeft dat verschillende voordelen. Goed daglicht leidt tot meer comfort, een betere gezondheid en een hogere productiviteit. Daarnaast kan een goed daglichtontwerp bijdragen aan veiligheid op de werkvloer. Of het nu gaat om een magazijn, fabriek of hoofdkantoor, VELUX Commercial helpt u graag met de veiligste oplossing.

Vul innovatieve daklichtoplossingen aan met accessoires die verschillende voordelen bieden. Verklein de risico's voor gebruikers van het gebouw in het geval van brand door rookafvoer. Comfortventilatie zorgt voor frisse lucht en een optimale luchtkwaliteit: vervuilende stoffen, gifstoffen en geurtjes worden afgevoerd van de werkomgeving.

Werkplekverlichting en vereiste lichtsterkte

Het soort industriële ruimte van uw bedrijf bepaalt de vereiste lichtsterkte. Op gevaarlijke plekken zoals laadruimtes geldt een minimale lichtsterkte van 150 lux. In magazijnen en opslagruimtes is 100 lux de aanbevolen hoeveelheid licht. In werkplaatsen en bij lopende banden mag het lichtniveau variëren tussen 300 en 750 lux.

Slechte verlichting kan bijdragen aan ongevallen op de werkplek. Dit geldt vooral voor fabrieken waar regelmatig zware machines worden gebruikt. Ongelukken vormen niet alleen een gevaar voor de werknemers, ze kunnen ook financiële consequenties hebben. Aansprakelijkheidsclaims en reparatiekosten kunnen leiden tot verlies van inkomsten.
Een lichtstraatrenovatie in het fabrieksgebouw van bakkerij Schöllkopf in Zuidwest-Duitsland

Uitbreiding en renovatie van een fabrieksgebouw van bakkerij Schöllkopf in Zuidwest-Duitsland

Daglichtoplossingen voor industriële gebouwen

Denk tijdens het specificatieproces na waar u behoefte aan heeft bij uw productie- en fabricageprocessen. Rookafvoer en weerstand tegen chemicaliën, smeermiddelen en zuren kunnen van belang zijn. Wellicht is bescherming tegen insecten een overweging in hygiënische omgevingen.

Schöllkopf Backwaren wilde hun faciliteiten uitbreiden en hun productieprocessen optimaliseren. De Duitse bakkerij koos voor grote lichtstraten. De modulaire lichtstraten zorgen voor ventilatie en daglicht via het sheddak. De modules laten zacht licht binnenvallen en voorkomen fel zonlicht en schittering. Dankzij de ventilerende modules stroomt er frisse, koele lucht de bakkerij binnen.

Polycarbonaat (kunststof) lichtstraat

Polycarbonaat (kunststof) lichtstraat

Over VELUX Commercial 

De daglichtoplossingen van VELUX Commercial bieden opties en flexibiliteit voor industriël ontwerp. Onze oplossingen voor ventilatie en rook- en warmteafvoer (RWA) maken deel uit van ons brede assortiment inclusief glazen platdakramen, lichtstraten en glasdakconstructies. We bieden oplossingen voor nieuwbouw- en renovatieprojecten.

Daarnaast ondersteunen we u tijdens het hele project, van productkeuze en montage tot aftersales ondersteuning. Onze inzet voor uw project maakt VELUX Commercial uw voorkeurspartner voor daglicht- en ventilatieoplossingen.

ebook - Daglichtoplossingen ontwerpen voor utiliteitsgebouwen

Related articles

Jumbo Food Market met Vario Therm lichtstraatsysteem

Fysieke winkels die de concurrentie aangaan met webwinkels zullen hun klanten een optimale ervaring moeten bieden. Retailpanden met natuurlijk daglicht bieden een completere ervaring voor klanten. Goed daglicht creëert ook een aangename omgeving voor werknemers. Natuurlijk licht zorgt voor prettige ruimtes die consumenten uitnodigen om er tijd door te brengen. Daglichtproducten kunnen een voordelige keuze zijn en verminderen het energieverbruik door kunstverlichting.

Het oude koninklijke station in Ballater

Daglichtoplossingen voor luchthavens en treinstations zijn een uitdaging voor ontwerpers. Maar ze leveren ook veel op voor de mensen die zich vaak in deze drukke ruimtes begeven. Reizigers voelen zich vaak gefrustreerd of overweldigd op luchthavens of in treinstations. Een goed ontwerp met daglicht heeft echter een positieve invloed op deze emoties.

Het Bodmin Jail Hotel met glazen zadeldak

Het potentieel van daglicht maximaliseren in hotels en conferentiecentra heeft verschillende voordelen. Gasten en bezoekers vinden het prettiger om tijd door te brengen in natuurlijkere gemeenschappelijke ruimtes. En het personeel is tevredener en productiever.

Buitenaanzicht belevingskantoor Appèl

Daglichtoplossingen kunnen de productiviteit, het comfort en het welzijn van werknemers vergroten. Daglichtinval is tevens energie-efficiënt en voordelig aangezien er minder kunstverlichting nodig is. Bekijk ons e-book: Daglichtoplossingen ontwerpen voor utiliteitsgebouwen en ontdek hoe daglicht invloed heeft op gebruikers van utiliteitsgebouwen en hoe u daglicht kunt integreren in het gebouwontwerp.

Sophie Amalie Gården met glazen panelen

Voldoende daglicht in zorginstellingen heeft verschillende voordelen. Goede daglichtomstandigheden dragen bij aan het herstel van patiënten en verbindt mensen met de buitenwereld. Dit is vooral belangrijk voor patiënten die langere tijd in het ziekenhuis verblijven tijdens hun herstel. Maar het draagt ook bij aan meer comfort voor de werknemers. In de wintermaanden kunnen mensen die last hebben van winterdepressie,  baat hebben bij een maximale blootstelling aan daglicht. Ramen en dakbeglazing kunnen een belangrijke rol spelen bij positiviteit, gezondheid en productiviteit.

Sportcentrum Bertrange met Grillodur daglichtsysteem

Daglichtoplossingen zijn een verrijking voor mensen die naar een sportcentrum komen. Natuurlijk licht in een sportieve omgeving draagt bij aan een prettig gevoel tijdens het sporten. Er wordt meer gebruik gemaakt van gemeenschappelijke ruimtes als het licht evenredig wordt verdeeld en er veel frisse lucht is. Het is bewezen dat een verbinding met de buitenwereld het humeur en het algehele welzijn van mensen verbetert.