Bouwregelgeving / normen

Er zijn verschillende bouweisen en normen voor daglichttoepassingen in utiliteitsgebouwen – de ene is nog complexer dan de andere.

De onderstaande artikels gaan dieper in op relevante bouwregelgeving en normen omtrent het daglichttoepassingen in gebouwontwerpen, zoals de daglichtnorm NEN-EN 17037.

Vario Lichtstraten zorgen voor brandveiligheid in uw gebouw
Bouwregelgeving / normen

Vario Lichtstraten: brandveilig gecertificeerd volgens BROOF(t1)

In de wereld van moderne architectuur en bouwontwerp is de balans tussen esthetiek en veiligheid van cruciaal belang. Bij VELUX Commercial begrijpen we deze behoefte en zijn we verheugd om aan te kondigen dat onze Vario Lichtstraten voldoen aan de BROOF(t1) certificeringsvereiste voor industriële gebouwen. In deze blogpost nemen we je mee door de voordelen van deze certificering en waarom het een essentiële overweging is voor elk industrieel gebouw in de Benelux.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over onze producten, kennis over gezonde gebouwen en inspirerende project.

Afbeelding interieur DSV hoofdkantoor met VELUX modulaire lichtstraten

De nieuwe Europese Norm NEN-EN 17037 gaat over daglicht in gebouwen. Deze norm werd eind 2018 gepubliceerd en is de eerste Europese norm die exclusief gaat over het ontwerpen van daglichttoetreding in gebouwen.

VELUX modulaire lichtstraten met binnenzonwering

De nieuwe Europese norm voor werken met daglicht gaat over vier gebieden: daglichttoetreding, uitzicht naar buiten, toegang tot zonlicht, voorkomen van schittering.

Afbeelding interieur Glenpark Early Years met VELUX modulaire lichtstraten

De nieuwe Europese norm voor daglicht in gebouwen, NEN-EN 17037, is zo geschreven dat deze op elk soort gebouw kan worden toegepast.

E-book over de nieuwe daglichtnorm EN 17037