JET BIK is nu onderdeel van VELUX Commercial en we zijn verheugd u te verwelkomen op onze nieuwe website. Hier vindt u ons complete portfolio met daglichtoplossingen en diensten.

Bouwregelgeving / normen

Er zijn verschillende bouweisen en normen voor daglichttoepassingen in utiliteitsgebouwen – de ene is nog complexer dan de andere.

De onderstaande artikels gaan dieper in op relevante bouwregelgeving en normen omtrent het daglichttoepassingen in gebouwontwerpen, zoals de daglichtnorm NEN-EN 17037.

Afbeelding interieur DSV hoofdkantoor met VELUX modulaire lichtstraten
Bouwregelgeving / normen

Wat is NEN-EN 17037?

De nieuwe Europese Norm NEN-EN 17037 gaat over daglicht in gebouwen. Deze norm werd eind 2018 gepubliceerd en is de eerste Europese norm die exclusief gaat over het ontwerpen van daglichttoetreding in gebouwen.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over onze producten, kennis over gezonde gebouwen en inspirerende project.

VELUX modulaire lichtstraten met binnenzonwering

De nieuwe Europese norm voor werken met daglicht gaat over vier gebieden: daglichttoetreding, uitzicht naar buiten, toegang tot zonlicht, voorkomen van schittering.

Afbeelding interieur Glenpark Early Years met VELUX modulaire lichtstraten

De nieuwe Europese norm voor daglicht in gebouwen, NEN-EN 17037, is zo geschreven dat deze op elk soort gebouw kan worden toegepast.

E-book over de nieuwe daglichtnorm EN 17037