E-books en handleidingen

We bieden een aantal gratis te downloaden e-books, ter inspiratie en om u te begeleiden bij diverse aspecten van uw ontwerp en de montage van daglichtoplossingen zoals bijvoorbeeld lichtstraten en lichtkoepels.
Onze uitgebreide selectie e-books biedt u de kennis en ondersteuning om uw project volgens de hoogste standaard te kunnen leveren: van het ontwerpen van prachtige scholen tot uitgebreide kennis over daglichttoetreding in diverse gebouwen.

Daglicht

Bij het ontwerpen van utiliteits- en industriële gebouwen moet niet alleen gekeken worden naar architectuur maar ook naar het verbeteren van factoren als vochtigheid en temperatuurniveaus. Belangrijk is dat gebruikers ook in contact komen met de natuur.
Ontdek ons assortiment e-books dat speciaal is ontworpen om u te inspireren bij het realiseren van uw daglichtontwerpen.

Bouwregelgeving en normen

We hebben een gratis e-book gewijd aan de verschillende bouwregelgeving en -normen die van toepassing zijn op daglichtontwerpen voor de utiliteitsbouw, met name de plaatsing van daglichtsystemen zoals lichtkoepels en lichtstraten.
Van kantoorgebouwen en scholen tot ziekenhuizen en hotels, biedt het onderstaande e-book u de ondersteunende kennis en begeleiding voor uw project. 

Duurzame gebouwen

In de huidige tijd, aangemerkt als die van de 'indoor-generatie', is het creëren van gebouwen die het welzijn van de bewoners verbeteren en het bereiken van ecologische duurzaamheid een belangrijke vereiste voor alle utiliteits- en industriële gebouwen.
In de onderstaande e-books staat duurzaamheid bij het bouwen voorop. Daarom bespreken ze een aantal factoren die u vooral in het oog moet houden bij het ontwerpen van duurzame gebouwen.

Bouwontwerp

De invloed die architectuur op ons leven heeft, kan niet genoeg worden benadrukt. Gezondere, helderdere binnenruimtes creëren met meer toegang tot daglicht en buiten is een dringende noodzaak.
Hieronder vindt u een aantal e-books die laten zien hoe u in commerciële gebouwen tot meer natuurlijk licht en een betere ventilatie kunt komen en tegelijkertijd aanzienlijke energiebesparingen behaalt.

Leeromgevingen

Goed ontworpen klaslokalen kunnen een aanzienlijk verschil maken in de leerprestaties van een kind. Studies die aantonen dat een kind 90% van de tijd binnenshuis doorbrengt, dwingen ons er dan ook meer dan ooit toe om na te gaan hoe we via het ontwerp van leeromgevingen de jongere generatie kunnen beïnvloeden.
In onze onderstaande e-books gebruiken we projectvoorbeelden om te illustreren hoe het binnenlaten van daglicht in een klaslokaal de leerprestaties bevordert.

Producten

Onze daglichtoplossingen hebben een groot aantal voordelen, variërend van een snel en intuïtief ontwerp tot een eenvoudige montage. Hiermee kunnen wij u een naadloze oplossing bieden voor uw project.
Deze uitgebreide e-books presenteren onze meest innovatieve producten en al hun voordelen om daglicht toe te laten in utiltiteits- en industriële gebouwen.