De nieuwe Step-oplossing wint Archiproducts Design Awards 2019

Ontwerp met maximaal daglicht

Binnenzijde van een kantoorgebouw in België, gevuld met een maximale hoeveelheid daglicht dat door de Step-oplossing naar binnen valt.

De nieuwe variant op de VELUX modulaire lichtstraten heeft de Archiproducts Design Award van dit jaar gewonnen. Veertig juryleden evalueerden in hoeverre nieuwe ontwikkelingen worden gecombineerd met functionaliteit en esthetiek, door het creatief gebruik van materialen en vormen. Dit jaar lag de focus van de award op producten en concepten die technologisch verrassen, om talenten, merken en trends te onthullen.
De conclusie van de jury: De nieuwe oplossing met de unieke Step-structuur is niet alleen een technologisch geavanceerd product, maar is speciaal ontworpen voor utiliteitsgebouwen, zowel voor nieuwe panden als voor renovaties.

Finn Moltke Jensen

Senior manager productontwikkeling modulaire lichtstraten, VELUX Commercial

Het Step lessenaarsdak/zadeldak biedt een nieuwe mogelijkheid om met VELUX modulaire lichtstraten te ontwerpen. Met de unieke scharnierbeugel en de Step afdekkappen kunnen meerdere onderling verbonden lichtstraten boven elkaar worden geplaatst. Hierdoor is het mogelijk om atria te ontwerpen met maximaal daglicht.

Logo of Archiproducts Design Awards – Longlisted 2019

Belangrijkste voordelen

De nieuwe oplossing is verkrijgbaar in drie verschillende configuraties: Step lessenaarsdak 5-25°, Step zadeldak 25° en Step zadeldak 5-25° met nokaansluiting. Het minimalistische ontwerp heeft een coherente en esthetische structuur met slanke steunbalken.

Belangrijkste voordelen van de Step-oplossing

  • Maximale toevoer van daglicht
  • Coherent en esthetisch ontwerp
  • Geïntegreerde afvoer van regenwater
     

Lees meer over de nieuwe modulaire Step-oplossing en de voordelen voor atriumontwerp, of download ons e-book “VELUX Step-oplossing: Ontwerp met maximaal daglicht”.

De geïntegreerde kettingmotor zorgt ervoor dat er geen visueel verschil is tussen de vaste en ventilatiemodules wanneer de modules gesloten zijn, waardoor er een strak en uniform ontwerp ontstaat. De geprefabriceerde gootstukken tussen de rijen zorgen ervoor dat regenwater effectief wordt afgevoerd. De nieuwe Step-oplossing zorgt voor levendige ruimtes en openheid met natuurlijk daglicht, bijvoorbeeld in openbare ruimtes.

Bekijk dit referentieproject: Dún Laoghaire-Rathdown Country Council.

Buitenaanzicht van de nieuwe VELUX Commercial Step-oplossing, geïnstalleerd in een kantoor in België.