{{curreentCase.CaseSelected.Header}}

Terwijl ze dineren naast een replica van het koninklijk rijtuig van koningin Victoria, worden de bezoekers van het Old Royal Station getrakteerd op een optimale hoeveelheid natuurlijk licht.

Het Old Royal Station staakte zijn activiteiten in 1966. Om dit kostbare erfgoed te eren werd het 15 jaar lang gebruikt als toeristisch informatiecentrum en museum.

In mei 2015 werd het monumentale gebouw echter verwoest door brand. Het vuur beschadigde 90% van de structuur, inclusief het oorspronkelijke dak en de originele lichtstraten.

Omdat het station een lokale bezienswaardigheid is die toeristen naar het gebied trekt, trok raadsgebied Aberdeenshire 3 miljoen Britse pond uit voor de restauratie van het station.

In het kader van de renovatie moest het team nieuwe lichtstraten installeren die zo veel mogelijk op de originele lichtstraten leken, maar om te voldoen aan de moderne bouwvoorschriften moest dat systeem tevens energie-efficiënter zijn.

De keuze viel op VELUX modulaire lichtstraten vanwege hun duurzaamheid, hun uitzonderlijke energieprestaties en hun slanke profielen, waardoor de lichtstraten zo vlak mogelijk tegen het dak konden worden geplaatst.

Het commerciële team van VELUX werkte nauw met Morgan Sindall samen om afmetingen op maat te specificeren en een naadloze montage ter plaatse te verzekeren.

Samenvatting


{{property.PropertyName}}

{{pValue.PropertyValue}}

Bouwkundige tekeningen

Toegepaste producten

3 x Sheddak

Sheddak 25-90°

Een enkele rij lichtstraatmodules voor shed- of zaagtanddaken.

Afbeelding van Sheddakoplossing Meer informatie over dit product

Aantal modules: 34

Sheddak 25-90°

Een enkele rij lichtstraatmodules voor shed- of zaagtanddaken.

Afbeelding van Sheddakoplossing Meer informatie over dit product

Patrick Johnson

Project Manager at Morgan Sindall

We waren erg onder de indruk van het systeem en hoe eenvoudig het te installeren was. VELUX modulaire lichtstraten waren een aantrekkelijke oplossing die aan al onze vereisten voldeed - ze waren immers energie-efficiënt en klaar voor gebruik.

Montage

Om kosten en tijd te besparen, gebruikte Morgan Sindall eigen monteurs om de VELUX modulaire lichtstraten te monteren. Dat was mogelijk omdat het hele product prefab is en de beglazing al in kozijnen is gemonteerd. Zelfs de gootstukken zijn prefab, waardoor de lichtstraten makkelijker te monteren zijn dan traditionele systemen.

Het modulaire systeem - icoon

Het modulaire systeem

Meer informatie over modulariteit, belangrijke voordelen en onze co-creatie met Foster + Partners.

Bekijk het modulaire systeem
Projectondersteuning voor modulaire lichtstraten - icoon

Wij helpen u graag

Onze lichtstraatspecialisten staan klaar om u door het hele proces te begeleiden, van ontwerp tot montage.

Aanvraag projectondersteuning

Andere referentieprojecten