{{curreentCase.CaseSelected.Header}}

Kinderen die Glenpark gaan, krijgen volop natuurlijk licht dankzij VELUX modulaire lichtstraten met ingebouwde zonwering.

Glenpark biedt 100 plaatsen voor kinderen van 3 of 4 jaar en in aanmerking komende tweejarige peuters in de omgeving van Greenock, ten westen van Glasgow.

Een toezegging van de Schotse regering om het aantal gratis uren voorschools onderwijs en kinderopvang in Scotland tegen 2020 op te voeren van 600 tot 1140 per jaar, bleek de katalysator te zijn voor dit inspirende project.

Holmes Miller Architects moest ervoor zorgen dat zowel kinderen als personeel van de voordelen van natuurlijk licht en ventilatie zouden kunnen genieten. Tegelijkertijd moesten ze de bediening van de zonwering kunnen gebruiken tegen schittering en oververhitting. 

Na zorgvuldige evaluatie besloot Holmes Miller Architects VELUX modulaire lichtstraten te specificeren, vanwege twee unieke kenmerken van dit systeem:

  1. De ingebouwde zonwering biedt een efficiënte, betrouwbare schaduw die eenvoudig te bedienen is met het VELUX INTEGRA®system
  2. Door de strakke oplossing van de sheddak – die dichter tegen het dak aansluit, steekt de lichtstraat minder uit en wordt een slanker design gerealiseerd. 

Samenvatting


{{property.PropertyName}}

{{pValue.PropertyValue}}

Toegepaste producten

7 x Sheddak

Sheddak 25-90°

Een enkele rij lichtstraatmodules voor shed- of zaagtanddaken.

Afbeelding van Sheddakoplossing Meer informatie over dit product

Aantal modules: 29

Sheddak 25-90°

Een enkele rij lichtstraatmodules voor shed- of zaagtanddaken.

Afbeelding van Sheddakoplossing Meer informatie over dit product

Mark Ellson

Directeur van Homes Miller Architects

De ingebouwde zonwering van de VELUX modulaire lichtstraten en het strakke profiel verschaften ons een unieke oplossing voor Glenpark. We hebben nog geen enkel ander lichtstraatsysteem gezien met voorgemonteerde zonwering.

Robert Appleby

Installateur bij Skylight International

Wij waarderen het dat VELUX modulaire lichtstraten als enige systeem off-site zijn geprefabriceerd, want dat betekent dat ze sneller, eenvoudiger en veiliger gemonteerd kunnen worden.

Projectondersteuning voor modulaire lichtstraten - icoon

Wij helpen u graag

Onze lichtstraatspecialisten staan klaar om u door het hele proces te begeleiden, van ontwerp tot montage.

Aanvraag projectondersteuning
Het modulaire systeem - icoon

Het modulaire systeem

Meer informatie over modulariteit, belangrijke voordelen en onze co-creatie met Foster + Partners.

Bekijk het modulaire systeem

Andere referentieprojecten