{{curreentCase.CaseSelected.Header}}

Voor dit uitzonderlijke project spelen de nieuwe lichtstraten een belangrijke rol bij het vangen van het licht van de Parijse hemel

Na verschillende jaren van werk en transformatie werd Le Visionnaire - Espace François Dalle in september 2023 ingehuldigd. Deze nieuwe plek nodigt u uit om een gloednieuw universum te ontdekken op de plaats van het historische hoofdkantoor van L'Oréal en beslaat 4200 vierkante meter. Le Visionnaire is gewijd aan de overdracht van cultuur, inspiratie en creativiteit om de toekomst van schoonheid te innoveren en uit te vinden. 

VELUX Commercial, de divisie van de VELUX Groep die zich bezighoudt met commerciële gebouwen, werd vanaf het begin gevraagd om deel te nemen aan het project om te voldoen aan de grote behoefte aan natuurlijk licht op de bovenste verdieping van het gebouw, net onder het dak. 

Deze ruimte, gewijd aan onderzoek en ontwikkeling in de wereld van haarkleurmiddelen, vereiste een zeer specifieke verlichting: een lichtweergave die exact identiek is aan die van buiten.  Dit verzoek, uniek in zijn soort, was zowel heel eenvoudig in zijn formulering als veel complexer in zijn uitvoering. Het VELUX Commercial team zocht naar een unieke beglazing die nog nooit in Frankrijk is gebruikt op een VELUX Modulaire lichtstraat, een exclusiviteit voor L'Oréal! 

Het resultaat is adembenemend en stelt de werknemers van L'Oréal in staat om in "echte omstandigheden" te werken aan de toekomst van schoonheid.

Samenvatting


{{property.PropertyName}}

{{pValue.PropertyValue}}

Toegepaste producten

2 x Lessenaarsdak

Lessenaarsdak met muuraansluiting 5-45°

Een enkele rij lichtstraatmodules met een aansluiting direct aan een gevel.

Illustration of Wall-mounted Longlight solution Meer informatie over dit product

Projectomvang: 35 modules 

1 x Modulaire lichtstraten Lessenaarsdak met muuraansluiting 5°
18 modules  

1 x Modulaire lichtstraten Lessenaarsdak  met muuraansluiting 6°
17 modules  

Lessenaarsdak met muuraansluiting 5-45°

Een enkele rij lichtstraatmodules met een aansluiting direct aan een gevel.

Illustration of Wall-mounted Longlight solution Meer informatie over dit product

Fabio Bezzecchi

Architect, Agence Moatti-Riviere, Paris

Wij kozen al snel voor de integratie van VELUX Modulaire lichtstraten. VELUX Commercial bood ons de oplossing die technisch en esthetisch in overeenstemming was met ons project. De profielen van de ramen die identiek zijn aan die van de vaste modules, samen met de afwezigheid van zichtbare actuatoren, geven de lichtstraat een visuele continuïteit en een opmerkelijke elegantie.

Project support help for modular skylights - icon

Wij helpen u graag

Onze lichtstraatspecialisten staan klaar om u door het hele proces te begeleiden, van ontwerp tot montage.

Aanvraag projectondersteuning
Price estimate - icon

Ontvang een prijsindicatie

Vraag naar een prijsindicatie voor uw lichtstraatoplossing.

Ontvang een prijsindicatie

Andere referentieprojecten