{{curreentCase.CaseSelected.Header}}

Een verouderd gebouw nieuw leven inblazen

Het Neuron Building, de thuisbasis van het prestigieuze Eindhoven Artificial Intelligence Systems Institute (EAISI) van de TU Eindhoven, is een voorbeeld van innovatie en transformatie. Het voormalige rekencentrum LaPlace is omgebouwd tot een licht en ruim opgezet onderwijscentrum, waardoor een uitnodigende leeromgeving is ontstaan.

Door de veranderde functie van het gebouw en de verouderde technische en bouwkundige staat was een grootschalige renovatie noodzakelijk. In het ontwerp werden karakteristieke elementen en kwaliteiten van het gebouw behouden of op eigentijdse wijze geherinterpreteerd. Het resultaat is een gelaagd ontwerp dat met grote gebaren en minutieuze aandacht voor detail een eerbetoon is aan de oorspronkelijke architectuur.

De begane grond is grotendeels bewaard gebleven en ingericht met leslokalen en een vergaderruimte. De innovatieve dubbele gevel met een luchtspouw naar de straat toe regelt zowel de luchtuitwisseling als de vochthuishouding in het computerlokaal.

Op de bovenverdieping zijn de oorspronkelijke kantoren gegroepeerd rond acht open patio's. De patio's zijn overdekt met een groot atrium dak over de centrale patio. Het gedeeltelijk verhoogde dak heeft een speciale houten structuur, waardoor een hoge en lichte atriumruimte over de eerste verdieping ontstaat.

Het resultaat is een overvloed aan prachtig daglicht van bovenaf, waardoor in het hart van het gebouw een royale en representatieve ruimte ontstaat die via een vide verbonden is met de ontmoetingsruimte op de begane grond. Hierdoor ervaren gebruikers en bezoekers een prominent gevoel van ruimte in het hart van het gebouw.

Innovatieve oplossing voor dakbeglazing

Een van de belangrijkste elementen die bijdragen aan het succes van dit project is de opmerkelijke dakbeglazingsoplossing van VELUX Commercial. De DC Easy ramen, onderdeel van het DC stick systeem van VELUX Commercial, werden gekozen vanwege hun combinatie van daglicht- en ventilatie-eigenschappen. Het thermisch onderbroken staafsysteem, bestaande uit aluminium profielen, verticale staven en horizontale dwarsbalken, werd ter plaatse geïnstalleerd.

Het overvloedige daglicht dat het atrium en de eerste verdieping overspoelt, creëert een heldere en uitnodigende sfeer die de productiviteit en het welzijn van de gebruikers van het gebouw bevordert. De combinatie van daglicht en ventilatie die de DC Easy-ramen bieden, zorgt voor een gezond binnenklimaat. De indrukwekkende hoogte van de ramen, tot zes meter, is een bewijs van de innovatie van VELUX Commercial.

Het Neuron-gebouw staat als een baken van inspiratie en toont het potentieel van innovatieve bouwoplossingen voor het creëren van een betere toekomst.

Samenvatting


{{property.PropertyName}}

{{pValue.PropertyValue}}

Toegepaste producten

16 x Roedensysteem DC Easy

Roedensysteem DC Easy

Verschillende vooraf gedefinieerde opties voor eenvoudige specificatie van uw daglichtoplossing

Meer informatie over dit product

Projectgrootte:

  • 4 x Afmetingen: buitenmaat van breedte 2.500 mm x lengte 2.500 mm.
  • 12 (identiek) x Afmetingen: buitenmaat schuine breedte 0-2,389-0 mm x lengte 2x 6,440 mm.

Aantal modules: 75

  • 57x vaste modules 1000 x 1200 mm
  • 6x vaste modules 900 x 1200 mm
  • 12x ontluchtingsmodules 1000 x 1200 mm (open systeem)

Beglazing: ruitvariant 16, Ug-waarde 0,7 W/m2K

Roedensysteem DC Easy

Verschillende vooraf gedefinieerde opties voor eenvoudige specificatie van uw daglichtoplossing

Meer informatie over dit product
Pictogram calculator

Ontvang een prijsindicatie

Vraag naar een prijsindicatie voor uw lichtstraatoplossing.

Ontvang een prijsindicatie
Projectondersteuning voor modulaire lichtstraten - icoon

Wij helpen u graag

Onze lichtstraatspecialisten staan klaar om u door het hele proces te begeleiden, van ontwerp tot montage.

Aanvraag projectondersteuning

Andere referentieprojecten