Daglicht van VELUX Commercial als onderdeel van een duurzaam ontwerp

Daglicht Ontwerp

Van Mossel Automotive Groep bouwt een nieuw hoofdkantoor en logistiek kantoor vol daglicht.

VELUX Commercial Roedensystemen buitenaanzicht
Roedensystemen buitenaanzicht.
VELUX Commercial Roedensystemen binnenaanzicht
Roedensystemen binnenaanzicht.

Van Mossel Automotive Groep is een gerenommeerd mobiliteitsbedrijf met een 75-jarige geschiedenis en een toegewijd team van meer dan 5.000 medewerkers.

Voor een nieuw hoofdkantoor en logistiek centrum in Waalwijk, dat in 2023 klaar moest zijn, is optimaal gebruik gemaakt van natuurlijk licht via een centraal atrium. Het opvallende gebouw van 31.000 vierkante meter biedt plaats aan meer dan 250 werknemers. In het hoofdkantoor komt ook een museum met klassieke auto's.

VELUX Commercial is gekozen als daglichtpartner voor dit project vanwege eerdere projectsuccessen met aannemer Van de Ven uit Veghel. Het atrium in het kantoor is gebouwd met het op maat gemaakte roedensysteem van VELUX Commercial. Dit atrium brengt daglicht in het logistieke centrum. Lichtstraten en individuele vierkante daklichten zorgen voor extra daglicht in de multifunctionele ruimtes.

Bij de voltooiing van het project zullen daglicht en frisse lucht het welzijn en de productiviteit van de werknemers bevorderen. Het daglichtontwerp zal ook het energieverbruik verlagen doordat zij minder afhankelijk zijn van kunstlicht. De nieuwbouw beoogt bij oplevering een BREEAM excellence-certificaat te behalen.

VELUX commerciƫle rijen en individuele vierkante daklichten
Rijen en individuele vierkante daklichten.