Bajeskwartier in transitie naar een duurzame en groene buurt voor wonen, werken, leren en recreëren

Spinoza20First

Ontdek hoe VELUX Commercial heeft bijgedragen aan het creëren van een inspirerende, duurzame leer- en sportomgeving in Spinoza20First, Amsterdam. Verbeterd daglicht en gezondheid staan centraal in dit opmerkelijke project.

Buitenaanzicht Spinoza20First

Buitenaanzicht Spinoza20First

VELUX Commercial speelde een cruciale rol in het creëren van een duurzame, gezonde school- en sportomgeving in het Spinoza20First Daltonlyceum en Sporthal, gelegen in het Bajeskwartier van Amsterdam. De integratie van modulaire lichtstraten stond centraal in het streven naar verbeterde daglichttoetreding en een gezonde, inspirerende atmosfeer voor studenten en sporters. Deze lichtstraten bevorderden de connectie tussen binnen- en buitenruimtes, waardoor een optimaal leer- en sportklimaat ontstond.

Daarnaast benadrukte het project duurzaamheid en klimaatneutraliteit. Het Spinoza20First Daltonlyceum is bijna energieneutraal (BENG) dankzij betongranulaat, een hoogwaardige thermische schil, lage temperatuur vloer-/luchtverwarming, CO2-gestuurde ventilatie, wko-aansluiting en extra pv-panelen. Het groendak, samen met modulaire lichtstraten, draagt bij aan de verkoeling van het gebouw, vermindert hittestress en bevordert biodiversiteit.

Binnenaanzicht Spinoza20First

Binnenaanzicht Spinoza20First

VELUX Commercial is trots bij te dragen aan dit opmerkelijke project dat de kracht van daglicht benut om een duurzaam en gezond leer- en sportklimaat te bevorderen, met blijvende positieve impact op de gemeenschap en het milieu.