Project station Almere Centrum genomineerd voor 'Dak van het Jaar'

Ontwerpen met daglicht

Het project station Almere Centrum is genomineerd voor de 'Dak van het Jaar' prijs in Nederland, als erkenning voor deze unieke en innovatieve renovatie. Het dak van het station is in 2021 voltooid.

Het Dak van het Jaar 2022 logo
Station Almere Centrum – Lichtkoepels boven het station.
Station Almere Centrum – Lichtkoepels boven het station.
Roedensysteem DC en Lichtkoepels op het station van Almere centrum.
Station Almere Centrum – Roedensysteem DC en Lichtkoepels op het station van Almere centrum.

Project station Almere is genomineerd voor de prijs 'Dak van het Jaar', als erkenning voor het unieke en innovatieve ontwerp.

Het dak van het station werd in 2021 voltooid en heeft een kenmerkende gebogen vorm die de inzet van de stad voor duurzaamheid en milieuverantwoordelijkheid weerspiegelt. Het dak is bedekt met zonnepanelen, die elektriciteit opwekken voor het station en de omgeving.

Het ontwerp van het dak is geïnspireerd op de rollende golven van het nabijgelegen IJsselmeer, en maakt deel uit van een groter project om het station te moderniseren en er een meer gastvrije en functionele ruimte van te maken voor forenzen en bezoekers.

Het 'Dak van het Jaar' wordt georganiseerd door de dakbedekkingsindustrie en bekroont de meest uitzonderlijke en innovatieve dakbedekkingsprojecten in het land. De winnaar van de prijs wordt op 24 maart 2023 bekend gemaakt bij een ceremonie.