Vario Lichtstraten: brandveilig gecertificeerd volgens BROOF(t1)


Vario Lichtstraten zorgen voor brandveiligheid in uw gebouw
Vario Lichtstraten zorgen voor brandveiligheid in uw gebouw

In de wereld van moderne architectuur en bouwontwerp is de balans tussen esthetiek en veiligheid van cruciaal belang. Bij VELUX Commercial begrijpen we deze behoefte en zijn we verheugd om aan te kondigen dat onze Vario Lichtstraten voldoen aan de BROOF(t1) certificeringsvereiste voor industriële gebouwen. In deze blogpost nemen we je mee door de voordelen van deze certificering en waarom het een essentiële overweging is voor elk industrieel gebouw in de Benelux.

Wat is BROOF(t1)?

BROOF(t1) is een Europese brandclassificatie die specifiek gericht is op de brandprestaties van dakbedekkingssystemen. De "t1" aanduiding staat voor trage vuurverspreiding, wat betekent dat materialen met deze certificering minimale bijdragen leveren aan brandverspreiding. In het geval van onze Vario Lichtstraten betekent dit dat je niet alleen profiteert van overvloedig natuurlijk licht, maar ook van een systeem dat voldoet aan de hoogste normen voor brandveiligheid.

Waarom is BROOF(t1) belangrijk?

Brandveiligheid is van cruciaal belang, vooral in industriële gebouwen waar mensen en waardevolle goederen aanwezig zijn. VELUX Commercial erkent dit en heeft ervoor gezorgd dat de Vario Lichtstraten niet alleen esthetisch aantrekkelijk zijn, maar ook voldoen aan de hoogste normen voor brandprestaties. BROOF (t1) beperkt heel sterk het risico op branduitbreiding naar aanpalende gebouwen via het dak. Hierdoor kun je met gemoedsrust genieten van de voordelen van natuurlijk licht zonder toegevingen te doen aan de veiligheid.

Wanneer is BROOF(t1) certificering verplicht?

In België en Luxemburg, is het vaak verplicht dat dakbedekkingssystemen in industriële gebouwen BROOF(t1) gecertificeerd zijn. Deze wettelijke verplichting onder meer ook voor industrie gebouwen, zoals magazijnen, fabrieken en andere industriële complexen. Het voldoen aan deze certificering is niet alleen een eis, maar ook een verstandige keuze om de veiligheid van jouw werkomgeving te waarborgen.

Voordelen van Vario Lichtstraten:

  • BROOF(t1) gecertificeerd: Een bevestiging van de hoogste brandveiligheidsnormen voor dakbedekkingssystemen.
  • Optimale natuurlijke verlichting en ventilatie: Profiteer van overvloedig natuurlijk licht, wat de productiviteit en het welzijn van werknemers bevordert.
  • Duurzaam ontwerp: VELUX Commercial staat bekend om duurzame oplossingen. Onze Vario Lichtstraten combineren veiligheid met milieubewust ontwerp.
Vario Lichtstraten RWA buitenaanzicht

Vario Lichtstraten RWA buitenaanzicht

Investeer in een heldere én veilige toekomst!

Als je verantwoordelijk bent voor de veiligheid in een industrieel gebouw in de Benelux, is het essentieel om te investeren in oplossingen die voldoen aan de hoogste brandveiligheidsnormen. Zowel in nieuwbouw als in renovatie van uw oude lichtstraat kan BROOF (t1) toegepast worden. Met Vario Lichtstraten kun je niet alleen genieten van natuurlijk licht en RWA ventilatie maar ook vertrouwen op een systeem dat BROOF(t1) gecertificeerd is. Neem contact met ons op of bekijk ons assortiment en investeer vandaag in een heldere én veilige toekomst voor jouw gebouw.

Bekijk ook onze andere (glas) lichtstraat producten, Modulaire Lichtstraten, die BROOF(t1) conform zijn.

ebook - Daglichtoplossingen ontwerpen voor utiliteitsgebouwen

Gerelateerde artikelen

Afbeelding interieur DSV hoofdkantoor met VELUX modulaire lichtstraten

De nieuwe Europese Norm NEN-EN 17037 gaat over daglicht in gebouwen. Deze norm werd eind 2018 gepubliceerd en is de eerste Europese norm die exclusief gaat over het ontwerpen van daglichttoetreding in gebouwen.

VELUX modulaire lichtstraten met binnenzonwering

De nieuwe Europese norm voor werken met daglicht gaat over vier gebieden: daglichttoetreding, uitzicht naar buiten, toegang tot zonlicht, voorkomen van schittering.

Afbeelding interieur Glenpark Early Years met VELUX modulaire lichtstraten

De nieuwe Europese norm voor daglicht in gebouwen, NEN-EN 17037, is zo geschreven dat deze op elk soort gebouw kan worden toegepast.